Állategészségház - www.allategeszseghaz.hu - info@allategeszeghaz.hu | nyomtatta: vendég
Hírlevél
Ide kattintva további információkhoz juthat a pályázattal kapcsolatban!
Főoldal / A rendelők bemutatása

A rendelők bemutatása

Állategészségház, Vértesszőlős

Elhelyezkedés

Az Állategészségház Vértesszőlősön a falu szélén található egyhektáros parkban helyezkedik el az N-Nábob lovardával szemben a Szabadság telepen. Bár a parkosítás részben még hátra van, a munkálatok már nem zavarják a rendelő és patika működését.

Megközelítés

A falun átmenő 1-es főútról a Takarékszövetkezet mellett a templom utcájába (Tanács utca) kell bekanyarodni, ennek a jobboldali 2. mellékutcája a Szabadság telep. A többfunkciós épület alsó szintjén helyezkedik el a rendelő, bejárata előtti parkolóban 5-6 gépkocsi kényelmesen várakozhat.

Az állatorvosi rendelő

Az állatorvosi rendelő és az állatpatika egyaránt a váróból közelíthető meg. A várakozás ideje alatt a váróban elhelyezett mérlegen megmérheti kedvencét, a kihelyezett tájékoztató füzetek közül kiválaszthatja az Önt érdeklőt, amit el is vihet. A váró falán az állatok anatómiai felépítését és néhány gyakori kórokozó kinagyított képét bemutató poszterek díszítik.A hosszú várakozás elkerülhető, ha előzetesen időpontot kér.


Kedvencével a legtöbb időt a kezelőben tölti. A betegvizsgálat, az ambuláns kezelés és a védőoltások beadásán kívül itt zajlik az adminisztráció is. Különösen fontos számomra, hogy Ön megértse a kedvencénél kialakult elváltozás lényegét, megismerhesse a lehetséges beavatkozások előnyét és hátrányát, így felelős döntést hozhat a kezelést illetően. Az elváltozások bemutatását makettek, poszterek, illetve a monitoron bemutatható képek segítik. A rendelőt emellett Rácz Edit szobrászművész bronzplasztikái díszítik.

Műszeres diagnosztika

Bonyolultabb esetek diagnosztizálása illetve a szűrővizsgálatok elvégzése elképzelhetetlen modern műszeres diagnosztikai eszközök nélkül. Ezeket a vizsgálatokat külön helyiségben végezzük. A nagyfrekvenciás röntgenkészülék által készített felvételekről az automata hívó 1,5 perc alatt készít jó minőségű képet. A röntgenen kívül ultrahang és EKG is segíti a diagnosztikai munkát.

A műtő

A műtőnkben minden olyan műtét elvégezhető, amely a műtétet követően nem igényel intenzív kórházi ellátást. A hosszabb időt igénylő műtétek esetén altatógép használatával növeljük a műtéti narkózis biztonságát. A leggyakoribb műtéteink az ivartalanítás illetve a bőr-, emlő- és hasűri daganatok eltávolítása.


A kutyakozmetika

Ebben a helyiségben szépülnek kedvencei. Itt végezzük a műtéti előkészítést és utókezelést. Ahogy elvárjuk, hogy a tervezett műtétre tisztán és ápoltan érkezzenek az állatok, úgy igyekszünk a műtét után ugyanúgy kiadni. Kisebb műtéteket, elsősorban a fogászati beavatkozásokat is itt végezzük A kozmetika működtetésére olyan vállalkozó kedvű kutyakozmetikust keresek, aki a bőrbeteg állatok gyógykozmetikai ellátását is vállalja, és nem riad vissza a műtéti asszisztenciától sem.

Állatpatika, pet shop

Mind a házi kedvencek, mind a háztáji gazdasági haszonállatai kezeléséhez, egészségének megőrzéséhez leggyakrabban szükséges gyógyszerek helyben kiválthatók. Bolha és kullancs ellenes szerek, vitaminok széles választéka megtalálható boltunkban csakúgy, mint pórázok, nyakörvek, játékok és más kiegészítők.

Állategészségház, Bánhida

A vértesszőlősi Állategészségház "kistestvére", ahol a 2012. március 20-i nyitáskor állatorvosi rendelő kezdi meg a működését, de engedélyezés alatt áll az állatpatika és a pet shop is.

Megközelítés

Az Állategészségház Bánhida főutcáján, a Kossuth Lajos utca MOL benzinkút és a síkvölgyi körforgalom közötti szakaszán, a bánhidai temető felőli oldalon található. A kapu a 48-as emlékműre néz. A parkolás itt csak a kapu előtt, az utcán oldható meg, mert az udvar több, elsősorban építőipari cég (BÁN Kft., Novobau Kft.) közös használatában van.

Az állatorvosi rendelő

Az állatorvosi rendelő az épület középső szegmensében van, így a vendégek részére a váró felől, a 2. bejáraton keresztül közelíthető meg. A rendelőben elsősorban állatorvosi alapellátásra van lehetőség, mint a védőoltások beadása és az ambuláns vizsgálat és kezelés. Kisebb műtétek, elsősorban fogászati beavatkozások elvégzésére is van mód, de a nagyobb eszközigényű, és asszisztenciát igénylő műtéteket elsősorban a Vértesszőlősi Állategészségházban végezzük.

Állatpatika

Az állatpatika és pet-shop a váró sarkában kerül kialakítására. A pet-shopban pórázak, nyakörvek, kefék, samponok, vitaminok, jutalom falatok kutya és macskaeledelek kaphatók. Az állatpatikában vényköteles állatorvosi gyógyszereket csak receptre szolgálunk ki. Recept kiállítására a rendelőben, az állatok vizsgálatát követően van lehetőség.

Honlaptérkép Ideart Az oldal 39.4251346588 ms alatt készült el. Felhasználó: vendég